top of page
Zoeken

‘Voor bewoners, door bewoners’ & ‘Voor studenten, door studenten’

Bijgewerkt op: 10 nov. 2023‘Voor bewoners, door bewoners’ & ‘Voor studenten, door studenten’


Met een rustig spelende jazz band, mooi versierd en uitgerust met een volwaardige bar was de multifunctionele ruimte vrijdag 15 januari omgevormd tot een feestelijke locatie. Ruim 70 bewoners van het Studentencomplex Aan ´t Verlaat zijn tussen het leren van hun tentamens door, naar de multifunctionele ruimte getrokken om samen met hun mede bewoners te toasten op het nieuwe jaar. Dit was het eerste evenement voor alle bewoners van het Studentencomplex, georganiseerd door de kersverse bewonerscommissie.


Nu de voormalig zusterflat vanaf januari een jaar wordt bewoond en de naastgelegen paviljoens sinds december geheel zijn opgeleverd, wonen er tezamen 276 studenten in dit Studentencomplex Aan ´t Verlaat. De verschillende bewoners wonen in verschillende kamers, huizen en panden. Om te voorkomen dat deze verscheidenheid tot weinig contact tussen de bewoners leidt is er een bewonerscommissie opgericht. Onder het mom ‘voor bewoners, door bewoners’ gaat deze commissie gedurende het jaar verschillende activiteiten organiseren voor de bewoners van de beide panden.


De commissie maakt tijdens deze activiteiten vooral gebruik van de multifunctionele ruimte in de Studentenflat. Bijna een jaar geleden heeft het ontwerpteam #Experiment de ontwerpwedstrijd gewonnen om van de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond van de Studentenflat een fijne omgeving voor alle bewoners te maken. Na een lange ontwikkelingsfase is de ruimte vanaf de zomer van 2015 te gebruiken. Steeds meer wordt de ruimte door bewoners gebruikt om te studeren, dineren, presenteren, borrelen of om te vergaderen, waardoor de ruimte met recht een multifunctionele ruimte genoemd kan worden.


Zoals de bewonerscommissie ‘voor bewoners, door bewoners’ zich inzet voor de mede bewoners van het complex, zet SHS Delft zich onder het mom ‘voor studenten, door studenten’ in voor haar medestudenten. De multifunctionele ruimte is een voorbeeld waarbij de stichting de bewoners een extra woonervaring wilt bieden. Als maatschappelijk ontwikkelaar van studentenhuisvesting is het daarom voor SHS Delft goed om te zien dat hetgeen waar zij zich voor inzet, goed wordt gebruikt en gewaardeerd.


Comments


bottom of page