top of page
Image by Lizzy Zhou

DE STICHTING

Stichting Herontwikkeling tot Studentenhuisvesting Delft

is opgericht in 2011 en richt zich op de combinatie van twee problemen: de leegstand binnen het vastgoed en de grote vraag naar (betaalbare) studentenkamers. 

IMG-5272.jpg
509A0216.jpg

Wij hebben geen winstoogmerk; hierdoor worden transformaties die voorheen geen kans van slagen hadden een stuk aantrekkelijker voor zowel de pandeigenaar als de gebruikers.

Door vastgoedeigenaren te overtuigen van onze tijdelijke en kostenloze alternatieven voor leegstand, beogen we op een maatschappelijk verantwoorde manier de problemen van leegstand en het woningtekort onder studenten.

WAAROM?

De woningnood is groot!

Als er gekeken wordt naar de huisvesting in Nederland, valt op dat de woningnood, met name onder studenten, enorm groot is. 


Tegelijkertijd is er op dit moment al ruimte om studenten tijdelijk te kunnen huisvesten. Juist moet dan gekeken worden naar de panden die al gebouwd zijn, maar tijdelijk niet gebruikt worden.

 

In de levenscyclus van een gebouw is er een moment dat een gebouw verandert van functie of (nog) geen nieuwe bestemming heeft. In deze cross-over periode komen panden voor een bepaalde tijd leeg te staan.

 

Dit biedt kansen om deze ruimte te benutten door het gebouw tijdelijk te transformeren naar huisvesting voor studenten.

WhatsApp Image 2023-11-25 at 12.17.25.jpeg
FJ6A0546.jpg

OPLOSSING?

De ingrepen voor de transformatie zijn projectafhankelijk en zijn passend bij de duur van het project. Hiermee wordt een duurzame oplossing geboden voor leegstaand vastgoed én wordt het tekort aan studentenwoningen gereduceerd. 


SHS Delft is dan ook opgericht met een simpel en helder doel: het terugdringen van zowel leegstand en het kamertekort onder studenten.

 

Dit realiseren we door leegstaand vastgoed te transformeren naar studentenwoningen.

DOELEN VAN SHS

SHS Delft wil graag de wereld verbeteren maar begint in Delft. De stichting heeft verschillende doelstellingen die ze altijd waarborgt. 

NEEM CONTACT MET ONS OP:

Ben je op zoek naar meer informatie over onze doelstellingen? Overweeg je een samenwerking? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

bottom of page