top of page
Zoeken

Seminar Slim Transformeren

Gisteren, donderdag 12 maart, vond het seminar Slim Transformeren plaats in het transformatieproject Bakenmonde.Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties organiseerde samen met Aedes, VNG, DSP en RVO.nl dit evenement, waarbij de mogelijkheden voor herontwikkeling en transformatie van leegstaande panden centraal stonden. Ook werden er enkele afgeronde, succesvolle voorbeelden uitgelicht.


SHS Delft was hierbij aanwezig en is in discussie gegaan over het realiseren van studentenhuisvesting in zorgvastgoed en over kansrijke locaties voor studentenhuisvesting. Onderwerpen die goed in ons straatje passen. Belangrijke conclusies die wij hebben getrokken uit deze dag zijn: er blijkt een duidelijk conflict te ontstaan tussen maatschappelijke en commerciële belangen, en een snelle voortgang van een dermate complex transformatieproject hangt vooral af van een soepele, meedenkende gemeente.

Daarbij hebben wij tijdens dit evenement benadrukt dat wij denken dat door de huurtoeslag-regeling waarop alleen zelfstandig wonende studenten recht hebben veel zelfstandige wooneenheden worden gerealiseerd, terwijl vooral de jonge student liever in gemeenschappelijk verband wil wonen. Veel aanwezigen deelden deze mening en vinden dan ook dat deze regeling aangepast moet worden, zoals te zien is op de Twitter pagina van het evenement.


Comments


bottom of page