top of page
Zoeken

Ruimtekoers festival te ArnhemRuimtekoers festival te ArnhemAankomende 14 maart t/m 11 april zal de binnenstad van Arnhem in het teken staan van het Ruimtekoers festival. Dit festival heeft als doel het aankaarten en aanpakken van leegstand.


Tijdens het festival zullen alle lege panden in Arnhem groen gekleurd worden met behulp van projecties en LED lampen, waardoor deze goed onder de aandacht worden gebracht. Bovendien worden er activiteiten georganiseerd zoals kookworkshops, mode-exposities, pop-up stores en zelfs een tijdelijke bed&breakfast. Zo worden de mogelijkheden en het potentieel van de gebouwen getoond. Behalve het culturele programma organiseert Ruimtekoers ook programma’s gericht op stedelijke inrichting en de zakenwereld, waarbinnen onder andere workshops en debatten worden gehouden. Kijk voor meer informatie op de website van Ruimtekoers.


Deze actieve aanpak van leegstaande panden zou ook zeker in Delft niet misstaan, vooral in combinatie met ons bruisende studentenleven. Wij van SHS Delft zullen ons voorlopig nog focussen op de transformatie naar woonfunctie, maar we zijn zeker benieuwd naar de mogelijkheden en initiatieven en nemen zelf ook snel een kijkje!


Comments


bottom of page