top of page
Zoeken

SHS Delft spreekt in bij woonvisie bespreking van de gemeente Delft

Bijgewerkt op: 2 feb.SHS Delft heeft op 30 november ingesproken tijdens de nieuwe Goed wonen in Delft woonvisie 2023-2028 bespreking van de gemeente Delft.


SHS Delft heeft duidelijke standpunten:

-Concrete plannen voor nieuwe studentenhuisvesting in Delft.

-Meer onzelfstandige studentenkamers

-Opvang in 2025 voor de uitfasering van studentenwoningen bij Aan 't Verlaat.


De gemeente Delft pleit in de nieuwe woonvisie 2023-2028 voor het toevoegen van 3500 nieuwe studentenwoningen. Wij steunen deze ambitie als stichting, maar omdat de tijd dringt moeten we er samen voor zorgen dat die woningen er ook daadwerkelijk komen.

In de projecten van SHS Delft focussen wij op het realiseren van onzelfstandige kamers, aangezien dit het welzijn van de student bevordert en daarnaast zijn die ook het snelst en het goedkoopst te realiseren.

De zusterflat en de paviljoens bij Aan 't Verlaat, de eerste projecten van SHS Delft, zijn opgeleverd in 2015. Door de kruimelregeling is er destijds een tijdelijke vergunning verleend voor 10 jaar. Deze vergunning loopt dus medio 2025 af en dit betekent dat er dan 277 studenten hun kamer uit moeten. Dit zijn 277 studentenkamers die uit de voorraad verdwijnen. Het is cruciaal om genoeg onzelfstandige kamers te blijven bouwen, zodat deze studenten niet op straat komen te staan.


De bespreking is opgenomen en terug te luisteren via de onderstaande link, waarbij SHS Delft aan het woord is vanaf minuut 26:45 en antwoord geeft op de vragen van de commissie vanaf minuut 50:30.


Het artikel dat is geschreven over de vergadering is terug te lezen via onderstaande link:


Comments


bottom of page