top of page
FJ6A0495.jpg

ZAKELIJK

Wat we te bieden hebben?

Tot op heden heeft SHS Delft succesvol drie omvangrijke transformatieprojecten in Delft afgerond: de studentenflat Aan 't Verlaat, de Studentenpaviljoens daarnaast en Abtswoude Bloeit!

Studentenpaviljoens.jpg.webp
AxoFinal 2-01.jpg

Verder heeft de stichting meegedaan aan tenders en heeft ze een prijsvraag georganiseerd voor het ontwerp van de gemeenschappelijke ruimte van Jaagpad 1 in Rijswijk. 

Naast het realiseren van projecten heeft SHS Delft als doel om de opgedane kennis over tijdelijke transformatie te delen. Dit gebeurt aan de hand van colleges, workshops, rondleidingen en presentaties. 

MAATSCHAPPELIJKE
MEERWAARDE

SHS Delft stelt bij projecten altijd als doel om een maatschappelijke meerwaarde te creëren voor bewoners en de omgeving.

 

Dit kan op diverse manieren, bijvoorbeeld door het creëren van een “Woonkamer van de Wijk”, zoals in Abtswoude Bloeit!

 

SHS Delft is altijd op zoek naar nieuwe innovatieve woonconcepten met een sociale betekenis.

stylos_doet-30_52117303415_o_edited.jpg

ONZE PRODUCTEN

SHS Delft heeft een aantal ‘producten’ die zij kan leveren. Deze zijn in vijf categorieën te differentiëren. De stichting kan aan de hand van deze producten samenwerken met (nieuwe) vastgoedinvesteerders en pandeigenaren.

 • Tijdelijke transformatie
  Het hoofddoel van SHS Delft is het transformeren van leegstaand vastgoed voor tijdelijk gebruik naar betaalbare woningen voor studenten. SHS Delft zorgt voor de ontwikkeling van het ontwerp, aanbesteding, regelt de vergunningen en biedt bouwbegeleiding. Het bestuur kan helpen bij de bewonersselectie en zal een grote rol spelen bij de kwaliteitsbewaking van het project na oplevering. Kortom, op gebied van tijdelijk transformeren is de stichting in staat veel te bieden aan zowel investeerders als pandeigenaren.
 • Permanente transformatie
  De stichting is weliswaar opgericht met het doel om panden voor tijdelijke periode te transformeren, maar het bestuur is ook bereid panden voor onbepaalde tijd te transformeren. Dit is tot 2019 nog niet gebeurd, maar kan zeker wel gedaan worden. Ook hier kan SHS zelf het hele bouwproces doorlopen. De stichting hoopt de ambitie om duurzaamheid volledig te kunnen integreren in haar eerste permanente project.
 • Conceptontwikkeling
  Ook doet SHS aan conceptontwikkeling van leegstaande panden. Eerst wordt een casestudy naar een gebouw uitgevoerd waar een conceptontwikkeling(en) uit voortkomt. Hierbij worden zowel het sociale als bouwkundige aspect onderzocht. Wanneer een conceptoplossing vatbaar lijkt, is het bestuur in staat om een haalbaarheidsstudie uit te voeren met de bijbehorende begrotingen. SHS zal vooral betrokken zijn bij de beginfase van het project. De uitvoering wordt in dit geval uitbesteed.
 • Kennisdeling
  Kennisdeling is één van de hoofddoelstellingen van SHS Delft. Het bestuur geeft regelmatig presentaties aan ontwikkelaars en investeerders over haar kennis en ervaringen. Ook geeft SHS colleges aan studenten of helpt ze start-ups die hun nieuwe (duurzame) technologieën willen uitproberen. Het bestuur is altijd bereid om advies te geven en haar bevindingen te delen met andere partijen.
 • Prijsvragen/ Workshops
  SHS is ook in staat om een case te initiëren waarbij anderen gestimuleerd worden om oplossingen te bedenken. Dit kan in de vorm van een prijsvraag of workshop zijn, waarin eigenaar/investeerder in samenwerking met het bestuur een jurerende rol speelt.

NEEM CONTACT MET ONS OP:

Ben je op zoek naar meer informatie over onze doelstellingen? Overweeg je een samenwerking? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

bottom of page