top of page

DE INTENTIEOVEREENKOMST RIJSWIJK

De intentieovereenkomst van het project in Rijswijk is getekend!

Het is zo ver! De intentieovereenkomst voor het nieuwe project in Rijswijk is getekend. Op 2 mei werd er door alle 3 de pandeigenaren en de Gemeente Rijswijk getekend. Voor meer informatie kijk op de wipsite van de gemeente Rijswijk: klik hier.

Studentenwoningen vóór en dóór studenten in de Plaspoelpolder


09 juni 2022In Nederland is er een tekort van 26.500 studentenkamers. Volgens de verwachtingen gaan deze cijfers in de aankomende jaren verdubbelen. Daarom hebben Stichting Herontwikkeling tot Studentenhuisvesting (SHS) Delft en gemeente Rijswijk een project gestart om 312 woningen te creëren voor studenten uit Delft, Rijswijk en Den Haag. Dit doen ze in (lege) kantoorpanden in de Plaspoelpolder. 


Uniek is dat studenten zelf een stichting zijn gestart om studentenhuisvesting te realiseren. 5 TU-Delft-studenten: Anouk, Bauke, Joost, Noor en Peter zetten zich in om medestudenten van kamers te voorzien. Dit doen zij door ongebruikte panden om te toveren tot tijdelijke studentenhuisvesting. Zo verhelpt SHS Delft het kamertekort én de leegstand van gebouwen.

Wethouder Ruimte, Armand van de Laar: “Ik vind dit dus echt fantastisch! Dat studenten zelf hun nek uitsteken en oplossingen bedenken voor hun leeftijdsgenoten. Daar helpen we als gemeente graag aan mee. Panden krijgen een nieuw leven waardoor een deels leegstaand kantoorgebied langzamerhand verandert in een woon-/werkgebied. Zo worden gebieden weer leefbaar, veiliger en de woningnood mede opgelost. Daarbij draagt het bij aan onze ambitie voor meer techniek en een campus in het Kesslerpark. Een win-winsituatie dus voor de Plaspoelpolder.”


Rol van gemeente

De gemeente Rijswijk helpt SHS Delft met het waarmaken van hun plannen. Ook helpt ze bij de communicatie en participatie met ondernemers in de buurt, maar SHS Delft blijft zelf verantwoordelijk hiervoor. Huidige bewoners zijn niet in beeld bij dit project, want het gaat vooralsnog om 3 kantoorpanden aan de Polakweg aan de rand van Kesslerpark, naast het Bastion Hotel. Momenteel is dit een kantoorgebied met veel leegstand.


Intentieovereenkomst en vervolgstappen

Vorige maand hebben gemeente Rijswijk en de eigenaren van de drie kantoorpanden aan de Polakweg een zogenaamde intentieovereenkomst getekend. Hiermee hebben ze hun intentie uitgesproken voor het realiseren van studentenhuisvesting in de Plaspoelpolder. Nu start dit project als pilot.

De afspraken tussen de gemeente Rijswijk en SHS zijn een uitwerking van de vorig jaar gesloten overeenkomst tussen gemeente Rijswijk en gemeente Delft  om een deel van de voor Delftse studenten benodigde woningen in Rijswijk te realiseren.

bottom of page